Ga naar de inhoud

LOCATIE: VEERWEG 5, ECK EN WIEL – ZATERDAG 28 JUNI 2025 – 15-22:00 – FESTIVAL@BETUWSBIER.NL

Vanaf 1 maart 2025 zijn hier online Early Bird kaarten te bestellen!

De 3e editie in de gezelligste biertuin van de Betuwe voor het hele gezin. Meer dan 50 speciaalbieren van verschillende lokale brouwerijen voor de Beer Geek tot de beginnende enthousiasteling. Niet gieten, maar genieten en lekker eten van diverse lokale food(trucks) en genieten van live muziek. Dit jaar zijn er ook heerlijke wijnen en ciders te proeven! Kinderen zijn uiteraard welkom, zij hebben geen entreeticket nodig. Onder de 18 jaar schenken we geen alcohol.

Nodig al je (bier)vrienden, familie, buren, kennissen en Beer Geeks uit om samen te genieten van meer dan 50 speciaalbieren, de mooie momenten te delen en lekker over alles en nog wat te praten… en over bier. Volg ons Facebook en blijf op de hoogte. Proost en tot snel op het Betuws BierFestival!

00Dagen
00Uren
00Minuten
00Seconden

Deelnemende Brouwerijen

Bij het Betuws BierFestival zorgen we altijd voor een divers aanbod aan brouwerijen. Dit betekent zowel lokaal als regionaal. We streven ernaar om zowel bekende als onbekende brouwerijen te presenteren. Ook afwisseling in bierstijlen vinden we belangrijk, waardoor het publiek elke keer kennis maakt met nieuwe bieren.

De brouwerijen van de editie 2025 worden begin 2025 bekend gemaakt. In 2024 deden de volgende brouwerijen mee:


Brouwerij Duits & Lauret is opgericht in 2009 en sinds 2015 gevestigd in Fort Everdingen (in de buurt van Utrecht, gemeenten Vijfheerenlanden en Culemborg). Een stoere locatie voor een brouwerij met proeflokaal, winkel, camping, camperplaatsen en zalenverhuur. Het fort biedt ook arbeidsmatige dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het fort maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed.

Duits & Lauret maakt genietbieren die bedoeld zijn om eens goed voor te gaan zitten en de bijzondere smaaksensaties te ervaren. Tegelijkertijd is ons merk steeds vaker terug te vinden in de betere restaurants, waar het voor geraffineerde bier-spijs-combinaties wordt ingezet. Beloond et ruim drie gouden medailles op de Dutch Beer Challenge 2020 wordt het zeker genieten geblazen.

Stadsbrouwerij Veenendaal: Wat in 2016 begon als een voormalige bloemenhal gelegen op het puntje van het industrieterrein ‘De Faktorij’ is in een paar jaar tijd omgebouwd tot een hoogst efficiënte brouwerij met een capaciteit van 1000 liter per brouwsel. Eind 2021 hebben we onze capaciteit eindelijk verhoogd waardoor we bij een hogere stort 1000 liter kunnen brouwen, 300 liter meer dan de vorige installatie. In de brouwerij hebben we ook een brouwinstallatie van 100 liter, deze gebruiken we voornamelijk voor onze experimentele ‘Limited Editions’. Ook hebben we en een aantal 20 liter ketels die we gebruiken voor onze bierbrouw workshops. Graag beantwoorden we alle vragen tijdens een rondleiding, proeverij of een bierbrouw workshop in de brouwerij zelf.

Stadsbrouwerij Wageningen: Georiënteerd op de lokale markt ontwikkelen de brouwers Stefan en Dennis sinds 2013 eigenzinnige, karaktervolle bieren die elk voor zich een waardevolle aanvulling zijn op het huidige bierlandschap. Alle bieren worden met trots in eigen brouwerij gebrouwen waarbij de basismouten afkomstig is van lokale boeren van stichting De Wageningse Korenschoof en Stichting Graangeluk. Dit heeft geresulteerd in mooie speciaalbieren die allemaal hun eigen verhaal hebben. Deze bieren vinden gretig aftrek in het gezellige stadje Wageningen. In de regio te koop in slijterijen en specialiteitenwinkels en natuurlijk ook te vinden in onze brewpub op het Conventplein: Café Rad van Wageningen. Laat je meenemen op ontdekkingsreis en houd onze bieren in de gaten!

UWE Cider&Ales is opgericht in Elst waar de Elstar-appel vandaan komt. In 2008 zijn we begonnen met de aanleg van een appelboomgaard met rassen waarmee  je goed cider kunt maken.  Nu,  16 jaar later, hebben we verschillende soorten appelciders en perenciders in ons assortiment. We maken stevige en droge ciders, maar ook halzoete ciders met rood fruit of vliervloesem.  En dat is nog niet alles, we koesteren onze sour ales (zuur bier) waar veel fruit en eigen geteelde hop in verwerkt is. 

Onbespoten fruit en natuurlijke vergisting zijn belangrijke uitgangspunten voor ons. Tot ziens op het Betuws Bierfestival!

Betuws Bier BV

Betuws Bier zijn Gastheren en organisatie van het Betuws BierFestival. Betws Bier heeft als doel de streek te verbinden door middel van ambachtelijk gebrouwen en herkenbare kwaliteitsbieren met een duidelijke link naar de Betuwe. Of het nu de eigen brouwgerst is, toevoeging van eigen of Betuws fruit, of het gebruik van bijzonder (aroma)hopsoorten, het zorgt voor het “Proef de Betuwe” effect en laat duidelijk zien dat wij trots zijn op de Betuwe en dat je dit proeft in iedere slok!

Brouwerij Jeronymo uit Groesbeek: De brouwerij ligt aan de Wylerbaan in Groesbeek en biedt een prachtig uitzicht over de landerijen van Groesbeek tot aan het Reichswald. Brouwerij d’n Drul is overgenomen door brouwerij Jeronymo uit Elst. Eigenaar Toon Veens verhuisd met zijn brouwerij van Elst naar Groesbeek, waar hij gaat uitbreiden. Vanaf november biedt de brouwerij een capaciteit van 30.000 liter. Het team van brouwerij Jeronymo bestaat momenteel uit vijf enthousiaste medewerkers. Elke dinsdag worden zij geholpen door bewoners van Plurijn.​ We ontmoeten jullie graag op het Betuws BierFestival!

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte!

Jouw favoriete bier mee naar huis…

Na het verlaten van het Betuws BierFestival heb je de mogelijkheid om jouw favoriete bieren mee naar huis te nemen! Je kunt hiervoor ook eventuele overgebleven festivalmunten gebruiken zodat je niet met munten naar huis hoeft. Ook zijn de verschillende bieren extra aantrekkelijk geprijsd als BierFestival aanbieding. Profiteer er dus van en geniet ook thuis nog na van het Betuws BierFestival 2025!

DJ voor de sfeer… en…. heerlijke Wijn!

Sinds 2016 is Nout Arntz met zijn Wijn & Vinyl Mobiel mensen aan het verwennen met de mooiste Vinyl hits terwijl ze lekker genieten van een hapje en een drankje. Nout neemt ook meerdere wijnen mee die je natuurlijk kunt proeven en waar hij je alles over kan vertellen. Loop gezellig bij hem langs en kies jouw favoriete plaat uit terwijl je gezellig met elkaar geniet van de boomgaard, praat over de wijnen, de bieren, en het heerlijke eten. Genieten met alle zintuigen !

Praktische Informatie

Datum & Locatie

De volgende editie vindt plaats op zaterdag 28 juni 2024 van 15:00 tot 22:00 uur op Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel te Eck en Wiel: Route De poorten openen zich om 15:00 en zullen om 22:00 weer sluiten. Het kan zijn dat door drukte de toegang eerder sluit. Er zullen dan mondjesmaat nieuwe bezoekers toegelaten worden. Tip is dus om op tijd te komen. Bezoekers met een online ticket zijn verzekerd van toegang.

Activiteiten

Het Betuws BierFestival vindt plaats midden in een authentieke Betuwse hoogstamboomgaard. Picknick en biertafels staan gezellig in de boomgaard. Met een beetje geluk hangen er verse kersen aan de bomen en zijn wellicht de eerste pruimen al rijp van de bomen te plukken. Op de locatie bevinden zich genoeg activiteiten voor de kinderen, zoals een airtrampoline, klimrekken, zandbak, kabelbaan en een heuse skelterbaan. Het speelterrein is omheind, maar ouders zijn zelf verantwoordelijk voor het toezicht op de kinderen en gebruik van de voorzieningen is op eigen risico.

Wat kost een entreeticket?

Early Bird tickets zijn begin 2025 online verkrijgbaar voor EUR 17,50. De entree is inclusief een uniek festivalglas (dat je mag houden) en een festivalmunt! Kinderen zijn uiteraard welkom, zij hebben geen entreeticket nodig. Onder de 18 jaar schenken we geen alcohol. Let op: Gekochte tickets worden niet retour genomen. Let op dat je een aankoopbewijs en geldig ID bewijs kunt tonen aan de kassa.

Let op: bij drukte sluit de toegang eerder en worden bezoekers aan de deur mondjesmaat toegelaten. Bezoekers met een online ticket zijn verzekerd van toegang. Tip: kom op tijd.

Munten

Je betaalt het speciaalbier en food met festivalmunten deze zijn verkrijgbaar aan de kassa. Let op: Gekochte munten of glaswerk, online of op het festival, nemen we niet retour. Heb je toegang tot het festival en heb je munten over? Wij stellen voor dat je nog een bier haalt bij de brouwers, of als het niet anders kan, ze gebruikt om jouw favoriete bieren mee naar huis te nemen zodat je ook thuis nog kunt nagenieten van het Betuws BierFestival 2025!

Glaswerk

Tijdens het Betuws BierFestival gebruik je een uniek festivalglas. Dit proefglas ontvang je bij de entree. Extra glazen zijn los te koop bij de kassa voor EUR 4,95 per stuk. Het festivalglas heeft een inhoud van 20cl. Dit is jouw unieke aandenken aan het Betuws BierFestival en mag je na afloop mee naar huis nemen. Let op: glazen die na afloop worden achter gelaten worden vervallen aan de organisatie. No-show tickets hebben geen recht op een glas na afloop van het festival.

Parkeren

Parkeren is gratis! Er is voldoende ruimte om te parkeren voor zowel de fiets als de auto. Let op! Teveel op, ga met OV of zorg voor een Bob!

Openbaar vervoer

Vanaf Station Tiel ben je met bus 44 richting Wageningen in 22 minuten in Eck en Wiel. Vanaf Station Kesteren (18 minuten), Station Rhenen (25 minuten), of busstation Wageningen (34 minuten) ben je met bus 44 richting Tiel in korte tijd in Eck en Wiel. Je stapt uit bij Halte Muziektent. Vanaf daar is het nog 5-10 minuten lopen. Kijk voor actuele informatie op de website 9292.nl.

Is het Betuws Bierfestival ook voor mindervalide toegankelijk?

Op elke editie is er een mindervalide toilet aanwezig. Houd er wel rekening mee dat het festival, of een deel van festival, op het gras plaats vindt.

Wat als er slecht weer wordt voorspeld?

In principe gaat elke editie door. De locatie beschikt over een binnenruimte voor 200 bezoekers direct grenzend aan het festivalterrein en er zijn meerdere parasols op het terrein om te schuilen indien nodig. Wel kunnen we bij bijvoorbeeld onweer maatregelen nemen en/of bij veel slecht weer het aantal bezoekers in de binnenruimte maximeren.

Worden er foto’s en video’s gemaakt?

Op het festival loopt een foto- en videograaf rond. We publiceren de content op onze website en social media en gebruiken het uitsluitend als sfeerbeelden en promotiedoeleinden voor ons bierfestival. Dit staat ook in onze voorwaarden. Wil je liever niet op beeld? Geef dit dan zelf aan bij de desbetreffende persoon.

Zijn honden toegestaan?

Nee, in verband met de aanwezigheid van kinderen en andere bezoekers zijn honden niet toegestaan.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Stuur gerust een email naar festival@betuwsbier.nl