Meteen naar de inhoud

LOCATIE: VEERWEG 5, ECK EN WIEL – 29 JUNI 2024 – 15-22:00 – FESTIVAL@BETUWSBIER.NL

Online Early Bird kaarten komen begin 2024 in de voorverkoop.

De 2e editie in de gezelligste biertuin van de Betuwe voor het hele gezin. Meer dan 50 speciaalbieren van verschillende lokale brouwerijen voor de Beer Geek tot de beginnende enthousiasteling. Niet gieten, maar genieten en lekker eten van diverse lokale food(trucks) en genieten van live muziek. Kinderen zijn uiteraard welkom, zij hebben geen entreeticket nodig. Onder de 18 jaar schenken we geen alcohol.

Nodig al je (bier)vrienden, familie, buren, kennissen en Beer Geeks uit om samen te genieten van meer dan 50 speciaalbieren, de mooie momenten te delen en lekker over alles en nog wat te praten… en over bier. Volg ons Facebook en blijf op de hoogte. Proost en tot snel op het Betuws BierFestival!

00Dagen
00Uren
00Minuten
00Seconden

Deelnemende Brouwerijen

Bij het Betuws BierFestival zorgen we altijd voor een divers aanbod aan brouwerijen. Dit betekent zowel lokaal als regionaal. We streven ernaar om zowel bekende als onbekende brouwerijen te presenteren. Ook afwisseling in bierstijlen vinden we belangrijk, waardoor het publiek elke keer kennis maakt met nieuwe bieren.

In 2023 deden de volgende bierbrouwerijen mee:


Georiënteerd op de lokale markt ontwikkelen de brouwers Stefan en Dennis sinds 2013 eigenzinnige, karaktervolle bieren die elk voor zich een waardevolle aanvulling zijn op het huidige bierlandschap. Alle bieren worden met trots in eigen brouwerij gebrouwen waarbij de basismouten afkomstig is van lokale boeren van stichting De Wageningse Korenschoof en Stichting Graangeluk. Dit heeft geresulteerd in mooie speciaalbieren die allemaal hun eigen verhaal hebben. Deze bieren vinden gretig aftrek in het gezellige stadje Wageningen. In de regio te koop in slijterijen en specialiteitenwinkels en natuurlijk ook te vinden in onze brewpub op het Conventplein: Café Rad van Wageningen. Laat je meenemen op ontdekkingsreis en houd onze bieren in de gaten!

Brouwerij Wolfswaert is gevestigd in het mooie Betuwse Beesd. René van Putten en Richard Bakker brouwen mooie uitgesproken speciaalbieren.
Het kleinschalige past hen naadloos en maakt het ook mogelijk om naar hartenlust te experimenteren met verschillende biersoorten.

Naast het brouwen van bier verzorgen ze ook proeverijen en rondleidingen. Veel anekdotes en smeuïge verhalen samen met het boeiende verhaal over het totale brouwproces staan garant voor een paar gezellige uurtjes met collega’s, vrienden of familie.

Betuws Bier BV

“Betuws Bier” heeft als doel de streek te verbinden door middel van ambachtelijk gebrouwen en herkenbare kwaliteitsbieren met een duidelijke link naar de Betuwe. Of het nu de eigen brouwgerst is, toevoeging van eigen of Betuws fruit, of het gebruik van bijzonder (aroma)hopsoorten, het zorgt voor het “Proef de Betuwe” effect en laat duidelijk zien dat wij trots zijn op de Betuwe en dat je dit proeft in iedere slok!

Brouwerij Hemursbier is een kleine ambachtelijke brouwerij dat in 2015 is ontstaan uit de hobby die drie vrienden uit Amerongen tezamen alweer enkele jaren uitoefenen, namelijk het met liefde en zorg brouwen van diverse soorten bier.

Onze speciaalbieren worden daarnaast op smaak gebracht met o.a. vruchten, kruiden of honing. Ons bier is ongefilterd, van hoge gisting en krijgt een nagisting in de fles. De wijze van lagering geeft het bier toch een heldere en frisse uitstraling met een fijne schuimkraag dat de smaak tot aan de laatste slok behouden laat blijven.

Al vele jaren waren we hobbymatig speciaal bier aan het brouwen, voor eigen gebruik, vrienden en bekenden. Een aantal van de eigen ontwikkelde recepten bevielen zo goed dat we er meer mee wilden doen. Daarom hebben we in 2020 besloten om Woal Brouwers op te richten en het bier in grotere volumes te brouwen zodat meer mensen van ons bier kunnen genieten. Ook de jury van de Dutch Beer Challenge kan onze bieren waarderen. Met onze Krib 875 Stevig Blond wonnen we in 2021 de zilveren medaille en met onze Krib 888 Quadrupel werd in 2022 de gouden medaille gewonnen. Bij onze stand op het Betuws BierFestival kunt u onder andere van deze prijswinnende bieren komen genieten. Proost!

Benieuwd welke brouwerijen in 2024 deelnemen aan het BierFestival 2024? Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte!

Jouw favoriete bier mee naar huis…

Na het verlaten van het Betuws BierFestival heb je de mogelijkheid om jouw favoriete bieren mee naar huis te nemen! Je kunt hiervoor ook eventuele overgebleven festivalmunten gebruiken zodat je niet met munten naar huis hoeft. Ook zijn de verschillende bieren extra aantrekkelijk geprijsd als BierFestival aanbieding. Profiteer er dus van en geniet ook thuis nog na van het Betuws BierFestival 2024!

DJ voor de sfeer…

Begin 2024 maken we bekend welke DJ en/of muziek zal deelnemen om iedereen in de perfecte sfeer te brengen!

Praktische Informatie

Datum & Locatie

De volgende editie vindt plaats op zaterdag 29 juni 2024 van 15:00 tot 22:00 uur op Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel te Eck en Wiel: Route De poorten openen zich om 15:00 en zullen om 20:00 weer sluiten. Het kan zijn dat door drukte de toegang eerder sluit. Er zullen dan mondjesmaat nieuwe bezoekers toegelaten worden. Tip is dus om op tijd te komen. Bezoekers met een online ticket zijn verzekerd van toegang.

Activiteiten

Het Betuws BierFestival vindt plaats midden in een authentieke Betuwse hoogstamboomgaard. Picknick en biertafels staan gezellig in de boomgaard. Met een beetje geluk hangen er verse kersen aan de bomen en zijn wellicht de eerste pruimen al rijp van de bomen te plukken. Op de locatie bevinden zich genoeg activiteiten voor de kinderen, zoals een airtrampoline, klimrekken, zandbak, kabelbaan en een heuse skelterbaan. Het speelterrein is omheind, maar ouders zijn zelf verantwoordelijk voor het toezicht op de kinderen en gebruik van de voorzieningen is op eigen risico.

Wat kost een entreeticket?

Early Bird tickets zijn begin 2024 beschikbaar. In verband met eventuele weersomstandigheden zijn er beperkt Early Bird tickets beschikbaar. Prijzen worden later bekend gemaakt. De entree is inclusief festivalglas (dat je mag houden) en een aantal festivalmunten! Kinderen zijn uiteraard welkom, zij hebben geen entreeticket nodig. Onder de 18 jaar schenken we geen alcohol. Let op: Gekochte tickets worden niet retour genomen. Let op dat je een aankoopbewijs en geldig ID bewijs kunt tonen aan de kassa.

Let op: bij drukte sluit de toegang eerder en worden bezoekers aan de deur mondjesmaat toegelaten. Bezoekers met een online ticket zijn verzekerd van toegang. Tip: kom op tijd.

Munten

Je betaalt het speciaalbier en food met festivalmunten. Munten koop je aan de kassa. Let op: Gekochte munten of glaswerk, online of op het festival, nemen we niet retour. Heb je toegang tot het festival en heb je munten over? Wij stellen voor dat je nog een bier haalt bij de brouwers, of als het niet anders kan, ze gebruikt om jouw favoriete bieren mee naar huis te nemen zodat je ook thuis nog kunt nagenieten van het Betuws BierFestival 2024!

Glaswerk

Tijdens het Betuws BierFestival gebruik je een uniek festivalglas. Dit proefglas ontvang je bij de entree. Extra glazen zijn los te koop bij de kassa voor 4,50 euro per stuk. Het festivalglas heeft een inhoud van minimaal 15cl. Dit is jouw unieke aandenken aan het Betuws BierFestival en mag je na afloop mee naar huis nemen. Let op: glazen die na afloop worden achter gelaten worden vervallen aan de organisatie. No-show tickets hebben geen recht op een glas na afloop van het festival.

Parkeren

Parkeren is gratis! Er is voldoende ruimte om te parkeren voor zowel de fiets als de auto. Let op! Teveel op, ga met OV of zorg voor een Bob!

Openbaar vervoer

Vanaf Station Tiel ben je met bus 44 richting Wageningen in 22 minuten in Eck en Wiel. Vanaf Station Kesteren (18 minuten), Station Rhenen (25 minuten), of busstation Wageningen (34 minuten) ben je met bus 44 richting Tiel in korte tijd in Eck en Wiel. Je stapt uit bij Halte Muziektent. Vanaf daar is het nog 5-10 minuten lopen. Kijk voor actuele informatie op de website 9292.nl.

Is het Betuws Bierfestival ook voor mindervalide toegankelijk?

Op elke editie is er een mindervalide toilet aanwezig. Houd er wel rekening mee dat het festival, of een deel van festival, op het gras plaats vindt.

Wat als er slecht weer wordt voorspeld?

In principe gaat elke editie door. De locatie beschikt over een binnenruimte voor 200 bezoekers direct grenzend aan het festivalterrein. Indien nodig kunnen er maatregelen genomen worden om te schuilen indien nodig. Wel kunnen we bij bijvoorbeeld onweer maatregelen nemen en/of bij veel slecht weer het aantal bezoekers in de binnenruimte maximeren.

Worden er foto’s en video’s gemaakt?

Op het festival loopt een foto- en videograaf rond. We publiceren de content op onze website en social media en gebruiken het uitsluitend als sfeerbeelden en promotiedoeleinden voor ons bierfestival. Dit staat ook in onze voorwaarden. Wil je liever niet op beeld? Geef dit dan zelf aan bij de desbetreffende persoon.

Zijn honden toegestaan?

Nee, in verband met de aanwezigheid van kinderen en andere bezoekers zijn honden niet toegestaan.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Stuur gerust een email naar festival@betuwsbier.nl